Все більше припущень та менше конкретики: чого чекати від продуктів Apple у найближчі роки — Дайджест новин 

Потроху звикаєш до постійних анонсів технопродуктів та чекаєш з нетерпінням презентацій. А поки цього не відбувається, приходиться задовольняти інтерес до новинок усілякими чутками. І здається, все на так вже і погано. Лише б дочекатися та побачити їх усі на власні очі. У цьому дайджесті новин говоримо про ймовірні оновлення в продуктах та чого очікувати від компанії у майбутньому. 

Розробник пояснив штучному інтелекту свій запит та апргрейднув Siri до більш розвинутого помічника 

Розробник Мате Маршалко поєднав Siri з GPT-3. Система ШІ змогла зрозуміти сенс розмовної мови, тобто конкретна дія передбачалася, а не прямо вказувалася. Про це він розповів у своєму блозі

Що ще вражає, Маршалкові не потрібно було писати код для досягнення цієї мети. Натомість він пояснив GPT-3, що він хоче зробити. Він попросив його інтерпретувати розмовну англійську та надати відповідну відповідь у форматі JSON.

«Я подумав, що було б чудово замінити Siri на GPT-3. Я попросив GPT-3 прикинутися розумним мозком мого будинку, докладно пояснив, до чого він може отримати доступ по дому та як реагувати на мої запити. Я описав типи запитів, точну структуру відповіді і попросив ШІ поводитися розумно, даючи поради навіть з особистих питань. Я також надав деякі подробиці про час, місце, пристрої та кімнати в будинку».

Маршалко використовував ярлик Siri, щоб перетворити це на справжню команду HomeKit. А ось і його блог: 

Чутки про iPhone 15

Інформацією поділився інсайдер ShrimpApplePro у Twitter.

Серія iPhone 15 матиме ті ж розміри дисплея, що і серія iPhone 14. Очевидно, це буде включати розмір екрана 6,1 дюйма для iPhone 15 та iPhone 15 Pro, а також розмір екрана 6,7 дюйма для iPhone 15 Plus та iPhone 15 Ultra. Якщо це виявиться правдою, то, значить, «плюсова» модель iPhone доживе ще до року, попри дуже погані продажі.

Також ходять чутки, що iPhone 15 Pro та iPhone 15 Ultra матимуть тонші рамки, ніж їхні попередники. У той час, як більші рамки будуть доступні тільки для моделей високого класу, всі чотири моделі iPhone 15, як повідомляється, також вперше матимуть вигнуті краї.

Це вдруге, коли ShrimpApplePro заявляє про вигнуті краї лінійки iPhone 15. Як ми зазначали в листопаді, цей дизайн схожий на iPhone 5C, у якого передня частина корпусу була квадратною, а задня — закругленою. Це також схоже на останню мову дизайну MacBook Pro, яка має плоску конструкцію із закругленим корпусом.

Гарнітура Apple AR/VR може отримати дешевшу версію

Apple ще не анонсувала свою першу гарнітуру AR/VR, але ми вже чули багато чуток про довгострокові плани компанії щодо цього нового продукту. Джерела, знайомі з цим питанням, повідомили у звіті, що компанія вже стурбована її ціною. Попередні чутки припускають, що ціна гарнітури першого покоління може досягати 3000 доларів.

Щоб забезпечити доступ до таких технологій людям, Apple вже планує дешевшу версію пристрою. Точна ціна невідома, але джерела стверджують, що Apple хоче, щоб ця доступніша версія гарнітури коштувала приблизно стільки ж, скільки iPhone. Нині ціна лінійки iPhone 14 коливається від 800 до 1600 доларів.

В інформації йдеться про те, що інженери Apple все ще обговорюють способи здешевлення продукту. Це може призвести до того, що більш доступна версія гарнітури буде мати дисплеї з нижчою роздільною здатністю, менше датчиків, дешевші матеріали, повільніший процесор і навіть не включати чіп H2 для меншої затримки у поєднанні з AirPods.

Як Apple не став першим техногігантом, який випускає авто 

Як би виглядав автомобіль Apple? Сьогодні Apple Car залишається повною загадкою. Але практично з нізвідки Sony, а не Apple, стала технологічним гігантом, який випустить перший у своєму роді електрокар.

Sony та Honda анонсували новий бренд електромобілів Afeela. Спільне підприємство двох компаній планує до 2026 підготувати електромобіль для ринку США.

Багато чого ще невідомо про новий бренд, але генеральний директор Sony Honda Mobility Ясухіде Мізуно сказав, що автомобіль використовуватиме досвід Sony в галузі штучного інтелекту, розваг, віртуальної та доповненої реальності, щоб представити унікальний електромобіль.

Понад 40 датчиків, у тому числі камери, радар, ультразвук та лідар, будуть вбудовані по всій поверхні автомобіля, що підвищить його здатність виявляти об’єкти та автономно керувати автомобілем. За словами Мізуно, Afeela спробує втілити три основні теми, включаючи автономію, збільшення та близькість.

Ціна нового електромобіля становитиме конкуренцію іншим автовиробникам преміумкласу, таким як Mercedes-Benz та BMW. Sony заявила, що очікує, що її програмне забезпечення пропонуватиме послуги з передплати, тому власникам автомобілів, ймовірно, доведеться сплачувати щомісячну плату за доступ до певних функцій.

Apple працює над смарт-дисплеєм, який складе конкуренцію Google Nest Hub Max та Amazon Echo Show

Apple працює над схожим на iPad пристроєм для розумного будинку. 

Повідомляється, що це буде «по суті бюджетний iPad», який працюватиме як концентратор для управління термостатами, освітленням та системами безпеки, а також дозволить спілкуватися в чатах FaceTime. Його можна буде закріпити на стіні за допомогою магнітних затискачів або позиціювати як домашній концентратор, а не як iPad.

Компанія також обговорила ідею створення дисплеїв для розумного будинку більшого розміру, ніж iPad, хоча інших подробиць щодо цього немає. Жоден із продуктів для розумного будинку не буде готовий до 2024 року.

Такими були останні новини зі світу Apple та їхніх розробок. Залишається чекати чергових чуток та презентацій! 

Теги:


27 января 2023