Хто надумав конкурувати з Xiaomi та чи не замало вам одного екрану для смартфона — Дайджест новин

Новорічно-різдвяні свята особливо не впливають на розробку нових лінійок чи флагманів, але процес триває постійно, і в мережу потрапляють злиті фотографії прийдешніх моделей, а аналітики охоче коментують можливі оновлення моделей ще до презентації. 

У цьому дайджесті поговоримо про останні новини зі світу технологій та новинках, які слід очікувати вже у 2023. 

Samsung представила надбюджетний смартфон 

Компанія Samsung представила в Індії одразу два нових смартфони — Galaxy A04 і Galaxy A04e. Обидва пристрої належать до найнижчого цінового сегмента. І з огляду на те, що вони пропонують за свою вартість, корейський бренд явно створював їх для жорсткої конкуренції з Xiaomi.

За Galaxy A04е 3/32 ГБ просять 110 доларів, 3/64 ГБ — 120 доларів, 4/128 ГБ — 140 доларів. До того Galaxy A04 у версії 4/64 ГБ коштуватиме 145 доларів, а 4/128 ГБ — 160 доларів. При цьому обидва апарати отримали 4 ГБ оперативної пам’яті, акумулятор на 5000 мАч та Android 12 з коробки.

Основою для обох пристроїв став чіп Helio P35 від MediaTek, а їх 6,5-дюймові дисплеї можуть похвалитися роздільною здатністю FullHD+ та вирізами у формі краплі під 5 Мп камеру. Основні камери смартфонів відрізняються: 50 та 2 Мп у Galaxy A04 та 13 та 2 Мп у Galaxy A04e.

Конкуренція двох компаній особливо на східному ринку не пустий звук, їх часто порівнюють та намагаються підтвердити той факт, як одна модель копіює іншу. 

Xiaomi 13 порівняли з Samsung Galaxy S22 та iPhone 14 Pro

Відомий інсайдер Ice Universe, який регулярно ділиться ексклюзивною інформацією про новинки мобільної індустрії, опублікував фотографії Xiaomi 13 порівняно з випущеними раніше флагманами.

Спочатку він порівнює Xiaomi 13 і Galaxy S22, заявляючи про перевагу китайського флагмана. Ширина рамки Galaxy S22 становить 3,15 мм, тоді як Xiaomi 13 має ширину рамки 2,85 мм. 

Також Xiaomi 13 порівняли з iPhone 14 Pro.

«Про що говорить ця рамка? Чому про неї  так багато говорять? Вона наголошує на просунутому рівні технології. Раніше звання смартфона із найвужчою рамкою належало Samsung S22. У майбутньому воно належить Xiaomi — і це надовго. Як ми всі знаємо, Galaxy S23 отримає збільшену рамку», — сказано в повідомленні.

Коли одного екрану хоч і з вузькою рамкою вже замало, подумайте про додатковий. 

Додатковий екран Dasung Link  для Android-смартфонів та iPhone вже у продаж у Китаї

Компанія Dasung Technology, яка нещодавно представила рішення Link з 6,7-дюймовим екраном на електронному чорнилі, повідомила про доступність додаткового екрана для смартфона за ціною $258 у Китаї.

Dasung Link пропонується у двох кольорах: Phantom Blue та Space Grey. Його корпус виконаний з алюмінієвого сплаву, а товщина складає всього 8 мм. Щільність зображення складає 300 пікселів на дюйм.

Виробник пропонує версії Link для Android-смартфонів та iPhone, які оснащені акумуляторами 5000 та 6800 мАгод відповідно. Вони підключаються до смартфонів без проводів та дублюють зображення з екрана смартфона. 

Для чого це потрібно: екран на електронному чорнилі не випромінює світло і набагато менше напружує очі користувачів.

Компанія Honor до кінця року проведе ще одну невелику презентацію, в рамках якої представить кілька новинок.

Honor представить планшет Tab V8 Pro на Dimensity 8100

Багато інформації про модель поки немає. Відомо лиш те, що Honor Tab V8 Pro отримає дисплей LCD IPS розміром 12,1″ за діагоналлю і мобільний процесор Dimensity 8100. Однокристальна система MediaTek підтримує мережі п’ятого покоління, але невідомо, чи буде планшет доступний у модифікації Wi-Fi + 5G.

У продажу Honor Tab V8 Pro з’явиться з попередньо встановленим програмним забезпеченням MagicOS 7.0 та операційною системою Android 13. Можливо, що планшет отримає підтримку стилуса і клавіатури.

Презентація Honor Tab V8 Pro відбудеться вже 26 грудня. Цього ж дня китайська компанія має анонсувати смартфон Honor 80 GT і нову версію Honor 80 Pro.

Якщо мова зайшла за Android 13, то що ми наразі знаємо про цю ОС.

Чи підходить Android 13 до Windows?

Microsoft випускає бета-версію підтримки Android 13 у Windows для Android (WSA) для Windows 11. Оголошення було зроблено Microsoft через повідомлення GitHub. 

«Сьогодні ми відправляємо оновлення для підсистеми Windows для Android в Windows 11 учасникам програми попереднього перегляду. Це оновлення (2211.40000.7.0) оновить WSA до Android 13 і включає загальні виправлення надійності й продуктивності», — йдеться в повідомленні компанії.

Microsoft також співпрацює з Amazon, щоб вивести Amazon App Store на WSA. Microsoft заявляє, що поряд з підтримкою Android 12 у Windows 11 оновлення 2211.40000.7.0 вносить дев’ять основних змін. До них відносяться

– Підсистема Windows для Android оновлена до Android 13.

– Додано нову команду, яка відключає WSA для автоматизації.

– Поліпшено продуктивність завантаження (50%, випадок P10).

– Покращено введення клацанням миші.

– Поліпшено стабільність буфера обміну.

– Поліпшення зміни розміру програми.

– Оновлення до технології мосту Intel для Android 13.

– Підвищена надійність відкриття медіафайлів у Windows.

– Записи у списку переходів для програм, що підтримують ярлики програм.

Такими були останні новини цього тижня. Підписуйтесь на оновлення, стежте за останніми трендами та залишайте у коментарях свої думки щодо майбутніх презентацій — чи хотіли б ви стати власником одного з цих девайсів.

Теги:


23 декабря 2022