Доля Lightning в усіх продуктах Apple вже вирішена, але компанія може розділити моделі за швидкістю передачі 

З 2024 року уся портативна техніка має бути оснащена єдиним роз’ємом USB-C за новими стандартами ЄС. Apple від того не в захваті, але іншого виходу немає. Що планує зробити компанія із лінійкою iPhone 15 у 2023?

Аналітик Apple Мінг-Чі Куо повідомляє, що плани Apple щодо переходу на USB-C просуваються вперед, як і очікувалося, ґрунтуючись на його останніх дослідженнях ланцюжка поставок. Хоча вся лінійка, включаючи iPhone 15, iPhone Plus, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max, перейде на USB-C, тільки два висококласні пристрої побачать покращення швидкості передачі.

Поділ на Pro та не Pro

Куо говорить, що iPhone 15 та iPhone 15 Plus збережуть швидкість передачі даних USB 2.0, що й Lightning. Це означає, що швидкість передачі буде обмежена 480 Мбіт/с. 

Натомість iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max матимуть швидкість передачі даних як мінімум USB-C 3.2 або Thunderbolt 3. USB-C 3.2 може підвищити швидкість передачі даних до 20 Гбіт/с, а Thunderbolt 3 ще більше, до 40 Гбіт/с.

Це продовжує стратегію Apple щодо подальшого поділу лінійки iPhone між професійними (Pro) та непрофесійними моделями.

Це оновлення специфікації та нова тенденція стимулюватиме попит екосистеми Apple на мікросхеми високошвидкісної передачі даних та імітацію конкурентів (майже всі телефони Android зараз підтримують тільки USB 2.0), а також сприятимуть зростанню індустрії розробки мікросхем високошвидкісної передачі даних.

Теги:


18 ноября 2022