Битва штучних інтелектів та фейкові фото Місяця — що обговорює техноспільнота цього тижня 

Ми проживаємо справжній бум продуктів на основі штучного інтелекту, буквально щотижня кожна “поважаюча себе компанія” просто зобов’язана представити оновлення — будь-то ChatGPT-4, Google чи Microsoft — їхні боти вже тестують одне одного. Світ побоюється, що такі програми скоро замінять половину професій. Але до того ще далеко, давайте краще подивимось, які скандали розгорнулись цього тижня, та що обговорює весь техносвіт. 

Грандіозне оновлення ChatGPT-4

OpenAI випустила GPT-4 — останню версію свого надзвичайно популярного чат-бота зі штучним інтелектом ChatGPT. Нова модель може реагувати на зображення, наприклад, пропонувати рецепти на основі фотографій інгредієнтів, а також писати підписи та описи.

Він також може обробляти до 25 000 слів, що приблизно у вісім разів більше, ніж у ChatGPT. Але також існують обмеження на 100 запитів протягом чотирьох годин.  За словами OpenAI, GPT-4 має «просунутіші здібності до міркувань», ніж ChatGPT. Модель може, наприклад, порівняти три розклади та знайти доступний час. 

OpenAI заявила, що витратила шість місяців на функції безпеки для GPT-4 та навчила ШІ використовувати відгуки людей. Однак ChatGPT все ще може бути схильний до поширення дезінформації. Він уже використовується у пошуковій системі Microsoft Bing. Технічний гігант вклав 10 мільярдів доларів у OpenAI.

Наразі відомо, що серед найбільш популярних прохань були: написати пісню, вірш, рекламний текст, комп’ютерний код і допомогти з домашнім завданням.

Google додає ШІ у свої відомі додатки

Наразі Google оголосив, що впроваджує деякі функції зі штучним інтелектом у ряд своїх програм. Поки ці функції будуть доступні лише довіреним тестувальникам у США. Але до кінця цього року нові функції стануть доступними всім користувачам.

Мова йде про Google Docs, Gmail, Sheets та Slides. Наприклад, всередині документів інтерфейс забезпечить легкий доступ до ШІ, щоб користувачі могли обговорювати, підбивати підсумки або проводити мозковий штурм під час написання статей. У Gmail можна вловити контекст із коротких пунктів та написати електронний лист цілком. А щодо Slides, ви зможете генерувати зображення, аудіо та відео на ходу, щоб зробити презентацію кращою.

Google виділив деякі функції, які незабаром стануть доступними всім користувачам Google.

1. Складання чернетки, відповідей, підбиття підсумків та розставляння пріоритетів у Gmail.

2. Мозковий штурм, коректура, написання та переписування у Документах

3. Автоматичне генерування зображень, аудіо та відео.

4. Перехід від необроблених даних до аналітичних висновків та аналізу за допомогою автозаповнення, створення формул та контекстної категоризації у Таблицях.

5. Нові фони та запис нотаток в Meet.

Ви навіть зможете вибрати тон листа, щоб він краще відповідав нагоді, використовувати ШІ, щоб допомогти вам з чернеткою на основі певної теми, узагальнити довгі електронні листи, щоб заощадити час, відкоригувати чи навіть переписати документ.

У мережу злили фото нового Pixel 8 Pro від Google

Візуалізовані зображення, на яких стверджується, що вони показують наступний висококласний телефон Pixel від Google, демонструють додатковий датчик для задньої камери та плоскіший дисплей, ніж у попередніх моделей.

Найбільш помітною зміною панелі камер Pixel 8 Pro є те, що всі три камери будуть в одному великому овальному вирізі, а не частково розділені, як у Pixel 7 Pro. Судячи з рендерів, панель камери 8 Pro також матиме новий датчик під спалахом. Smartprix передбачає, що датчик може бути макродатчиком або датчиком глибини, але каже, що його “конкретна функція залишається невідомою”. Тим часом подвійна камера Pixel 8 виглядає аналогічно тій, що ми бачили в Pixel 7, без явних ознак додаткового датчика.

Motorola додає обмін повідомленнями через супутник

Якщо вам потрібен надійний доступ до супутникових повідомлень, відстеження розташування та послуги SOS без покупки нового смартфона, такого як Cat S75 або Motorola Defy 2, Motorola має рішення для вас.

Motorola Defy Satellite Link — це пристрій розміром з кредитну картку (70 мм на 50 мм на 11 мм та вагою 70 г), який містить модем MediaTek 3GPP NTN стандарту для підтримки Bullitt Satellite Connect, а також eSIM та незалежний GPS. Він підключається через Bluetooth 5.1 до будь-якого смартфона iOS (14 або пізнішої версії) або Android (10 або пізнішої версії) і є міцним пристроєм (IP68/MIL-STD-810H) з ремінцем і петлею для кріплення, щоб ви могли повісити його на шию або з вашого ременя, або ви можете тримати його в бардачку вашого автомобіля на випадок надзвичайних ситуацій.

Корисно те, що Motorola Defy Satellite Link, який живиться від батареї місткістю 600 мАг, можна передавати між телефонами, тому ви можете позичати пристрій члену сім’ї, наприклад, який вирушає в похід. Пристрій має фізичну кнопку SOS і кнопку «Реєстрація», тому він може виконувати основні функції, навіть якщо він відокремлений від смартфона.

Фото Місяця на смартфон Samsung — підробка? 

У п’ятницю користувач Reddit u/ibreakphotos опублікував кілька фотографій Місяця та запевнив, що Samsung обманює користувачів.  Він описав весь процес тут

Нагадаємо, ще у 2020 Samsung представив функцію 100-кратного «Космічного зуму» у своєму S20 Ultra. Деякі звинувачують компанію у простому копіюванні та вставці попередньо збережених текстур на зображення Місяця для створення своїх фотографій, але Samsung каже, що процес складніший. Цей спір щодо справжності фотографій триває досі.  

Розглянуті зображення показують розмитий Місяць поруч із набагато чіткішою версією. Останнє зображення краще, але з ним є одна серйозна проблема. Це не реально — принаймні у тому сенсі, що більшість із нас вважає реальною фотографію. Це зображення, згенероване телефоном Samsung на основі поганої фотографії Місяця, яке потім зазнало складної обробки, щоб приховати деякі деталі.

Samsung не новачок у машинному навчанні — останні кілька років компанія грала з високим зумом, посиленим штучним інтелектом, за допомогою влучно названого Space Zoom. У більшості випадків Space Zoom поєднує дані оптичного телеоб’єктива з кількома кадрами, знятими у швидкій послідовності, спираючись на машинне навчання, щоб отримати набагато чіткіше зображення віддалених об’єктів, ніж можна отримати за допомогою камери смартфона. 

Samsung представив Galaxy A54 та Galaxy A34

Після кількох тижнів зливів довгоочікуваний дует Samsung середнього класу офіційно представлений. Зустрічайте Galaxy A34 та Galaxy A54!

Цікаво, що Galaxy A54 – це телефон меншого розміру, оснащений 6,4-дюймовою панеллю Super AMOLED з роздільною здатністю 1080p, частотою оновлення 120 Гц та підтримкою Vision Booster. Galaxy A54 має розміри 158,2 x76, 7×8, 2 мм і важить 202 г.

Galaxy A34 має більший 6,6-дюймовий дисплей Super AMOLED, але зберігає роздільну здатність 1080p, частоту оновлення 120 Гц та покращення Vision Booster. Розміри телефону становлять 161,3 x78, 1×8, 2 мм, але він на кілька грамів легше — 199 г.

Samsung Galaxy A54 має 50-мегапіксельну основну камеру з апертурою f/1,8, 12-мегапіксельну надширококутну камеру з апертурою f/2,2 та 5-мегапіксельну спеціальну макрокамеру з апертурою f/2,4. На протилежному кінці знаходиться 32-мегапіксельна селфі-камера з апертурою f/2.2.

Samsung Galaxy A34 оснащений 48-мегапіксельною основною камерою з апертурою F/1.8, 8-мегапіксельною надширокою камерою з апертурою F/2.2 та 5-мегапіксельною камерою для макрозйомки з апертурою F/2.4. Селфі-камера на цьому смартфоні оснащена датчиком 13 Мп.

Galaxy A54 оснащений 5-нм чіпсетом Exynos 1380, а Galaxy A34 оснащений 6-нм MediaTek Dimensity 1080. Ви можете отримати телефон з 6 ГБ або 8 ГБ ОЗУ в поєднанні з 128 ГБ або 256 ГБ пам’яті, що розширюється.

Galaxy A34 випускається в кольорах Lime, Graphite, Violet та Silver і коштує 390 євро за модель 6/128 ГБ, але модель 8/256 ГБ, яка зазвичай коштує 460 євро, продається лише за 409 євро. Galaxy A54 доступний у кольорах Lime, Graphite, Violet та White, починаючи з 490 євро за модель 6/128 ГБ, модель 8/256 ГБ, зазвичай 540 євро, продається за ціною 490 євро. Телефони надійдуть на ринки Європи та Азії цього місяця.

Такими були останні новини цього тижня, приємно, що техногіганти продовжують так скоро представляти свої новинки та радувати фанатів якісними продуктами. 

Теги:


15 марта 2023