Презентація Apple: які новації техногіганта представлено у продуктах

Рік тільки розпочався, а поціновувачі техніки та продуктів Apple вже дочекалися революційної презентації. Днями компанія представила найпотужніші у світі чіпи М2 та два девайси, на яких вони вже працюють — це MacBook Pro та Mac mini. Продаж стартує вже наприкінці січня. А тепер давайте оглянемо детальніше, як вливають новітні чіпи безпосередньо на можливості нових гаджетів. 

Детальніше про найпотужніші чіпи у світі M2 Pro й M2 Max

Чіпи M2 Pro та M2 Max — продукт SoC наступного покоління (системи на кристалі), які виводять революційну енергоефективність кремнію Apple на новий рівень. 

M2 Pro

Створений із використанням 5-нанометрового техпроцесу другого покоління, M2 Pro складається з 40 мільярдів транзисторів — майже на 20% більше, ніж у M1 Pro, і вдвічі більше, ніж у M2. Він має уніфіковану пропускну здатність пам’яті 200 ГБ/с – удвічі більше, ніж у M2 – і до 32 ГБ уніфікованої пам’яті з малою затримкою. 10- або 12-ядерний ЦП наступного покоління складається з восьми високопродуктивних ядер і чотирьох високоефективних ядер, в результаті чого продуктивність багатопотокового ЦП до 20% вище, ніж у 10-ядерного ЦП M1 Pro. Такі програми, як Adobe Photoshop, виконують важкі робочі навантаження швидше, ніж будь-коли, а компіляція в Xcode до 2,5 раза швидше, ніж на найшвидшому MacBook Pro на базі процесора Intel.

Графічний процесор в M2 Pro може мати до 19 ядер — на три більше, ніж у графічного процесора в M1 Pro — і включає більший кеш L2. Графічна швидкість до 30 відсотків вища, ніж у M1 Pro, що призводить до значного збільшення продуктивності обробки зображень та дозволяє грати в ігри консольної якості.

M2 Max

Завдяки 67 мільярдам транзисторів — на 10 мільярдів більше, ніж у M1 Max, і більш ніж у 3 рази більше, ніж у M2 — M2 Max ще більше підвищує продуктивність і можливості Apple Silicon. Пропускна здатність об’єднаної пам’яті 400 ГБ/с вдвічі вища, ніж у M2 Pro, в 4 рази більша, ніж у M2, і підтримує до 96 ГБ швидкої об’єднаної пам’яті. Таким чином, величезні файли відкриваються миттєво, а робота з кількома професійними програмами неймовірно швидка та плавна.

M2 Max оснащений тим самим 12-ядерним процесором нового покоління, що і M2 Pro. Графічний процесор став ще потужнішим з 38 ядрами й має більший кеш L2. Швидкість графіки збільшується на 30%, порівняно з M1 Max. Поряд з 96 ГБ пам’яті, новий MacBook Pro з M2 Max може виконувати проєкти з інтенсивним використанням графіки, які конкуруючі системи навіть не можуть запустити. 

Від створення візуальних ефектів до навчання моделей машинного навчання та поєднання гігапіксельних зображень — MacBook Pro з M2 Max забезпечує неймовірну продуктивність як при підключенні до мережі, так і при роботі від акумулятора. M2 Max — найпотужніший і найефективніший у світі чіп для професійного ноутбука.

14- та 16-дюймові MacBook Pro з процесорами M2 Pro та M2 Max

M2 Pro і M2 Max — найпотужніші та найефективніші у світі чіпи для професійного ноутбука. З їхньою допомогою новий MacBook Pro справляється зі складними завданнями, такими як рендеринг ефектів, який до 6 разів швидше, ніж у найшвидшого MacBook Pro на базі процесора Intel, і корекція кольору, яка до 2 разів швидше.

 Завдяки безпрецедентній енергоефективності Apple Silicon час автономної роботи MacBook Pro тепер становить до 22 годин — це найтриваліший термін служби батареї для Mac. 

Для розширення можливостей підключення новий MacBook Pro підтримує Wi-Fi 6E, який вдвічі швидше, ніж попереднє покоління, а також удосконалений HDMI, який вперше підтримує дисплеї 8K. Завдяки до 96 ГБ єдиної пам’яті моделі M2 Max творці можуть працювати з такими великими сценами, що їх навіть не можуть запустити ноутбуки ПК. 

Характеристики MacBook Pro доповнюють знаменитий дисплей Liquid Retina XDR, широкі можливості підключення, HD-камера FaceTime з роздільною здатністю 1080p, звукова система з шістьма динаміками та мікрофони студійної якості. У поєднанні з macOS Ventura інтерфейс MacBook Pro не має собі рівних. 

Замовити нові 14- та 16-дюймові MacBook Pro вже сьогодні, а їх продаж розпочнеться вже з 24 січня.

Mac mini з M2 та M2 Pro

У порівнянні з Mac mini попереднього покоління, M2 і M2 Pro оснащені більш швидкісним процесором і графічним процесором нового покоління, вищою пропускною здатністю пам’яті та потужнішим мультимедійним ядром для Mac mini, забезпечуючи виняткову продуктивність і кращу в галузі енергоефективність. Обидві моделі оснащені вдосконаленою тепловою системою, що забезпечує виняткову сталу роботу.

Mac mini з M2 оснащений 8-ядерним процесором з чотирма високопродуктивними й чотирма високоефективними ядрами, а також 10-ядерним графічним процесором — ідеально підходить для користувачів, яким потрібна надшвидка продуктивність і неймовірна продуктивність за ще більш доступною стартовою ціною. Повсякденні завдання виконуються блискавично — від запуску та багатозадачності між програмами до перегляду вебсторінок. Для користувачів з більш інтенсивними завданнями Mac mini з M2 також подолає ще більш вимогливі робочі навантаження. Завдяки об’єднаній пам’яті об’ємом до 24 ГБ та пропускній здатності 100 ГБ/с такі дії, як редагування зображень в Adobe Photoshop, виконуються на 50% швидше порівняно з попереднім поколінням. M2 також додає прискорення ProRes на Mac mini, тому такі завдання, як редагування відео Final Cut Pro, виконуються більш ніж вдвічі швидше. 

Модель M2 також може одночасно відтворювати до двох потоків відео 8K ProRes 422 із частотою 30 кадрів за секунду або до 12 потоків відео 4K ProRes 422 із частотою 30 кадрів за секунду. При всій цій продуктивності Mac mini до 5 разів швидше, ніж найбільш продається настільний комп’ютер з Windows, забезпечуючи неймовірну цінність для тих, хто вперше купує комп’ютер, модернізує його і перемикається з ПК на інший.

Теги:


18 января 2023