Чим живе Samsung-екосистема — Дайджест останніх новин 

Техногіганти перебувають у постійній боротьбі за першість на ринку серед розробок та популярності серед своїх користувачів. Щодня у світі технологій відбуваються нові презентації та випуски нових продуктів. Давно не дізнавались, чим живе всесвіт Samsung, давайте скоріше оглядати! 

Samsung може випустити складний телефон нового типу

Очікується, що Samsung випустить три висококласні смартфони наприкінці цього року. Два з них — Galaxy Z Flip 5 та Galaxy Z Fold 5 — майже підтверджені. Очікувалося, що третім пристроєм стане Galaxy S23 FE. Однак це не так, і Samsung може випустити доладний телефон нового типу.

Повідомляється, що в Galaxy Z Flip 5 і Galaxy Z Fold 5 буде використовуватися новий шарнір у формі краплі води, який дозволяє внутрішньому екрану складатися більшим радіусом. Це повинно призвести до того, що складки будуть менш помітними, ніж на Galaxy Z Flip 4 і Galaxy Z Fold 4. Пристрій також може складатися повністю у площину. Обидва телефони також захищені від води за стандартом IPX8.

Samsung Display вже продемонструвала свій потрійний OLED-екран кілька років тому, і покращена версія цієї панелі може бути використана в потрійному пристрої, який, за чутками, буде випущено в кінці цього року. Пристрій може мати чіпсет Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. Оскільки це перший такий пристрій, споживачі будуть стурбовані його довговічністю.

Samsung представив інтерактивний дисплей з підвищеною зручністю використання для навчальних закладів

Простий у використанні дисплей допомагає вчителям налаштовувати інтерфейс свого домашнього екрана (UI), активувати кілька екранів, спільно використовувати до дев’яти дисплеїв одночасно незалежно від ОС або пристрою і використовувати інтелектуальні освітні програми для збагачення навчання учнів. Користувачі також можуть скористатися перевагами вбудованого підключення Wi-Fi та Bluetooth.

Серія WAC, представлена в 65-, 75- та 86-дюймових моделях, створена для інтеграції в будь-який навчальний клас. Його можливості підключення покращені шляхом порту USB-C 3-в-1, який забезпечує просте підключення екрана, сенсорне керування та заряджання зовнішніх пристроїв (макс. 65 Вт). Крім того, функція виходу HDMI дозволяє викладачам ділитися контентом на великому екрані, що є особливо корисним у лекційному залі.

Маючи тонкий і зручний дизайн, модель WAC враховує важливість як зручності, так і інтерактивності. Завдяки ІЧ-сенсору користувачі можуть насолоджуватися природним процесом листа, 20 мультитач-рисунками та двостороннім пером, що дозволяє писати різними кольорами на кожному кінці без зміни налаштувань. Передній стереодинамік, тримач для ручок та ручка на дисплеї підвищують зручність використання у навчальному середовищі.

Новий датчик зображення Samsung ISOCELL HP2 може дебютувати у Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Electronics представила свій новітній 200-Мп датчик зображення ISOCELL HP2 з покращеною піксельною технологією, який використовуватиметься у майбутніх флагманських смартфонах.

ISOCELL HP2 містить 200 мільйонів пікселів розміром 0,6 мкм у датчику оптичного формату 1/1,3 дюйма. У новому датчику використовується вдосконалена технологія поєднання пікселів Samsung, Tetra 2 pixel. В умовах слабкого освітлення датчик може робити 50 Мп знімки з пікселями розміром 1,2 мкм, або фотографії роздільною здатністю 12,5 Мп з пікселями по 2,4 мкм (при цьому об’єднується інформація з 16 сусідніх пікселів).

Технологія Samsung Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG) дозволяє зменшити розмиття при яскравому освітленні. В умовах низької освітленості автофокус HP2 виходить на новий рівень завдяки технології Super QPD, яка дозволяє сенсору використовувати всі свої 200 мільйонів пікселів для фокусування.

Датчик підтримує запис 8К-відео за 30 к/с. Крім того, камера дозволяє одночасно записувати 4K-відео з частотою 60 кадрів за секунду у форматі HDR і робити 12,5-мегапіксельні зображення.

Samsung та KAIST революціонізують мікросвітлодіоди для віртуальної реальності

Незабаром Samsung може отримати ключ до виробництва невеликих мікросвітлодіодних екранів із надвисокою роздільною здатністю, які виділяють менше тепла та не страждають від зниження ефективності. Дослідники з KAIST (Korea Advanced Institute of Science & Technology) знайшли спосіб досягти цього, змінивши епітаксійну структуру мікросвітлодіодів.

Чим менше піксель і чим вищий роздільна здатність дисплея, тим більшою проблемою стає погіршення бічної стінки пікселя, що призводить до затемнення екранів, зниження якості та інших проблем, що не дозволяють виробникам створювати невеликі мікросвітлодіодні панелі високої щільності.

Дослідники KAIST виявили, що зміна епітаксійної структури може запобігти явищу зниження ефективності, а також знизити тепловиділення дисплея приблизно на 40% порівняно зі звичайними мікросвітлодіодними структурами.

Samsung Electronics розробляє нову гарнітуру змішаної реальності під попередньою назвою “Galaxy Glasses”. І він також може отримати вигоду з технології виробництва мікросвітлодіодів. Це просування може також призвести до появи більшої кількості мікросвітлодіодів, що носяться, і розумного годинника.

Всесвіт Samsung Odyssey тепер доступний у Fortnite

Samsung Electronics відкрила Odyssey Universe, нову персональну карту, створену в Fortnite, однією з найпопулярніших ігор TPS (шутер від третьої особи), в яку грають мільйони гравців по всьому світу. Карту представили популярні стримери SypherPK та NickEH30.

Всесвіт Odyssey був натхненний лінійкою моніторів Samsung Odyssey, яка відправляє геймерів у футуристичну подорож завдяки своїй унікальній ідентичності та футуристичному дизайну. Геймери можуть досліджувати світи всесвіту Odyssey, подорожуючи при світлі зірок і виконуючи місії на унікальних рівнях, розкиданих картою.

Galaxy A24 може бути запущений дуже скоро, як тільки його чохли з’являться у продажі

Після запуску Galaxy A14 (4G і 5G), Galaxy A34 5G та Galaxy A54 5G Samsung, схоже, готова випустити Galaxy A24. За останні кілька тижнів просочилася більша частина інформації про дизайн та технічні характеристики телефону. Різні сторонні виробники чохлів тепер почали перераховувати чохли для телефонів, натякаючи на офіційний анонс телефону.

Зображення чохлів підтверджують, що Galaxy A24 матиме дизайн, аналогічний іншим телефонам серії Galaxy A, випущеним у 2023 році. Телефон матиме три камери на задній панелі, кожна з яких має власне захисне кільце для об’єктива камери. Позаду немає ніякого візерунка чи спеціального малюнка. У телефоні є бічний зчитувач відбитків пальців, динамік, порт USB Type-C та роз’єм для навушників 3,5 мм (на щастя).

На передній панелі Galaxy A24 є дисплей із вирізом Infinity-V угорі. Рамка під екраном більша, ніж рамка з трьох інших сторін екрана. Судячи з попередніх звітів. телефон оснащений 6,5-дюймовим екраном Super AMOLED з роздільною здатністю Full HD+, частотою оновлення 90 Гц та піковою яскравістю до 1000 нит. Він буде випущений у чотирьох кольорах: чорному, лимонно-зеленому, червоно-бордовому та сріблястому.

Samsung продовжує задавати світові тренди та приголомшувати своїх прихильників новітніми революційними розробками. Залишилось тільки дочекатись новинок та затестити продукти у найближчий час! 

29 марта 2023