Більше розкладушек та штучного інтелекту у продуктах — як пройшов тиждень у техногігантів

Передостанній тиждень зими вривається у чат, так само як і ми у ваші стрічки з новим Дайджестом останніх новин зі світу технологій та розробок. Давайте оглядати, про що гудить світ на цьому тижні, та чим це може бути корисно для нас. Поїхали! 

Microsoft вже знімає деякі обмеження, накладені на Bing AI

Минулого тижня Microsoft обмежила кількість людей, які можуть розмовляти з Bing і після скарг знову розширює доступ. Ситуацію і конфліктом назвати не можна, але ШІ пропонував не найпристойніші варіанти на запити користувачів, тож було введено обмеження до 5 ходів за сеанс та до 50 на день.

Компанія Microsoft заявила, що збирається почати тестування ще однієї опції, яка дозволяє користувачам обирати тон чату. Є варіанти: «Точний» — коротші, більш цілеспрямовані відповіді, «Креативний» — довші та більш балакучий, або збалансований для того й іншого.

Пояснюючи обмеження, Microsoft говорить, що більш тривалі сеанси чату можуть призвести до того, що Bing «стане повторюється або провокуватиметься, щоб давати відповіді, які не обов’язково корисні або відповідають заданому тону». Тепер план полягає в тому, щоб збільшити щоденне обмеження до 100 сеансів найближчим часом і дозволити пошук, який не враховуватиме загальну кількість чатів.

ChatGPT вже доступний для українських акаунтів: як скористатися безкоштовно

З 18 лютого для користувачів України став доступним штучний інтелект ChatGPT від компанії Ілона Маска OpenAI. Нагадаємо, що до того українцям було обмежено користування сервісом протягом останніх 3-х місяців. 

ChatGPT — нейромережа, яка опрацьовує великий обсяг інформації онлайн та здатна відповідати на запити користувачів. Завдяки навчанню на основі взаємодії з живими людьми, ChatGPT продовжує покращувати свої навички відповіді на запитання. 

Щоб скористатися ChatGPT:

  1. Перейдіть на сайт
  2. Авторизуйтеся за допомогою облікового запису у Google або Microsoft.
  3. Створіть новий чат та вперед — жодних передплат! 

Нова версія Google Chrome вирішила проблему нестачі пам’яті

Google випустила функції оптимізації, призначені для збільшення часу автономної роботи та використання пам’яті на комп’ютерах, на яких інстальовано останню версію веббраузера Chrome для настільних ПК. Нові режими енергоощадження та економії пам’яті в Chrome були вперше анонсовані в грудні минулого року разом із випуском Chrome 108, і тепер, як зазначає Android Police, дві утиліти оптимізації починають глобально розгортатися на настільних комп’ютерах Chrome 110 для Mac, Windows та Хромбуки.

Режим економії пам’яті, по суті, відкладає вкладки Chrome, які наразі не використовуються, щоб звільнити оперативну пам’ять для ресурсомістких завдань і забезпечити більш плавний перегляд. Не турбуйтеся, якщо ви накопичуєте вкладки, оскільки ці неактивні вкладки, як і раніше, видно і можуть бути перезавантажені в будь-який час, щоб продовжити з того місця, де ви зупинилися. Ваші вебсайти, які найчастіше використовуються, також можуть бути позначені як виключені з режиму економії пам’яті, щоб вони завжди працювали з максимально можливою продуктивністю.

Samsung планує клонувати голос користувачів, щоб відповідати на дзвінки

Голосові клони вже використовуються в подкастах та відеоіграх, але як скоро вони зможуть стати доступними для широкої публіки? Ймовірно, раніше, ніж ви вважаєте, оскільки Samsung анонсувала функцію для свого мобільного помічника Bixby, яка дозволяє користувачам клонувати свій голос для відповіді на телефонні дзвінки. Ідея полягає в тому, що якщо хтось дзвонить вам, але ви не можете відповісти вголос, ви можете надрукувати відповідь і він буде прочитаний симулякром вашого голосу.

Зараз ця функція доступна тільки корейською мовою у вигляді програми Bixby Custom Voice Creator для невеликої кількості телефонів Samsung (нові Galaxy S23, S23+ та S23 Ultra). Якість голосу може бути жахливою, а час відгуку надто повільним, щоб бути корисним. Але клонування голосів для відповіді на виклики цілком укладається в рамки сучасних технологій, оскільки інструменти штучного інтелекту здатні створювати реалістичні копії голосів за кілька хвилин аудіозапису.

Розкладушка Motorola Razr 2023 отримає зовнішній екран на всю панель

Минулого тижня на міжнародному рівні представили Oppo Find N2 Flip із найбільшим зовнішнім екраном, який ми коли-небудь бачили. Також повідомляють, що Samsung відповість ще більшим екраном у Galaxy Z Flip5 наприкінці цього року. Однак, є ще один учасник ринку, і це Motorola.

Як повідомляють тепер у мережі, розкладушка Motorola Razr 2023 зможе вивести зовнішній екран на абсолютно новий рівень. Рендери, що підтверджують це, опублікував Еван Блас, відомий мережевий інформатор з послужним списком достовірних джерел.

Судячи з зображень, екран Motorola Razr 2023 займе практично всю передню панель, в ньому навіть є вирізи під об’єктиви камери та спалах. Під такий екран Motorola довелося спеціально адаптувати програмне забезпечення.

Beats Fit Pro тепер доступні у трьох нових виняткових кольорах

Beats розширює лінійку бездротових навушників Beats Fit Pro трьома новими кольорами. Beats Fit Pro вперше був запущений у листопаді 2021 року і має вражаючий набір функцій, включаючи чіп Apple H1, активне шумозаглушення та режим прозорості.

Починаючи з цього тижня, Beats Fit Pro будуть доступні у трьох нових кольорах: Coral Pink, Volt Yellow та Tidal Blue. Beats Fit Pro — неймовірно привабливий варіант завдяки чудовій якості звуку та дизайну, універсальній сумісності з пристроями Apple та Android та ціною менш як 200 доларів. 

Мабуть, ви встигли помітити, що багато на цьому тижні стосувалося впровадження штучного інтелекту у сервіси та компанії, які так нам відомі. Тож, наступного тижня ми підготуємо новий Дайджест з корисними інструментами на основі ШІ, які вам точно захочеться потестити. 

22 февраля 2023