Ілон Маск може випустити власний кіберфон 

На тлі постійних скандалів, пов’язаних із Twitter, компанія Маска серйозно задумується о розробці власного смартфона. Що наразі відомо? 

Маск в останній ча веде конфронтацію з багатьма компаніями та людьми, як завершив придбання соціальної мережі Twitter. Серед його останніх спірних дій було опитування, під час якого користувачів платформи запитували, чи варто запропонувати загальну амністію зупиненим акаунтам. Опитування закінчилося тим, що користувачі вирішили оголосити амністію.

Тож, у Twitter повернулись усі заблоковані акаунти. Тепер в мережі вже активно форсять інформацію, що Apple та Google потрібно почати вивчати ідею виключення Twitter із відповідних магазинів додатків. 

«Те, що робить Маск, є екзистенційно небезпечним для різних маргіналізованих спільнот. Це схоже на відкриття брами пекла з погляду хаосу, який це викличе. Люди, які зазнали прямого цілеспрямованого переслідування, можуть повернутися і зайнятися доксингом, цілеспрямованим переслідуванням, жорстоким знущанням, закликами до насильства, прославленням насильства. Я навіть не можу сказати, як це буде небезпечно», — прокоментувала інструктор у клініці кіберправа Гарвардського університету Алехандра Карабальо.

Тема Apple і Google, які потенційно можуть вивести Twitter зі своїх магазинів, детально обговорювалася на платформі соціальних мереж. Незабаром деякі користувачі, такі як ведуча подкастів Ліз Вілер, помітили, що, якщо Apple і Google заблокують Twitter, для Маска, ймовірно, буде гарною ідеєю просто зробити смартфон самостійно. Маск позитивно відреагував на повідомлення Віллера, зазначивши, що, хоча він сподівається, що Twitter не буде завантажений з магазинів додатків Apple та Android, він зробить альтернативний телефон, якщо виникне така потреба.

«Я, звичайно, сподіваюся, що до цього не дійде, але так, якщо не буде іншого вибору, я зроблю альтернативний телефон», — написав Маск.

Новий гравець на ринку смартфонів

Оскільки ідея Маска про створення телефону поки що видається надуманою, ринок смартфонів виграє від додавання альтернативного пристрою просто тому, що останніми роками цей сегмент стабілізувався. Дивлячись на значні, але повторювані поліпшення камер і процесорів iPhone щороку, можна побачити ознаку цієї тенденції. Те саме вірно і для Android: пристрої, за винятком серії Samsung Fold, в основному орієнтовані на ітеративні оновлення щороку.

Крім того, компанії Маска, як правило, надихають людей, і це одна з причин, чому деякі концепт-художники вже обмірковували ідею телефону, натхненого Tesla. Серед них творець концепту Джонас Денерт, який створив натхненний дизайн Cybertruck для потенційного смартфона після презентації повністю електричного пікапа наприкінці 2019 року. Дизайн Денерта зустріли з високою оцінкою користувачів соціальних мереж.

Можна тільки сподіватися, звичайно, що Маск не випустить такий пристрій через те, що Twitter буде забанен Apple і Google.

Теги:


28 ноября 2022