Які новинки заанонсили техногіганти у липні? — Дайджест новин 

Інколи доводиться радіти навіть анонсам та чекати, коли ж вже наступить день і ми побачимо новенький девайс на полицях магазинів у своєму місті. Вочевидь чекати лишилось недовго, адже все презентоване крупними техно виробниками — вже мають дати випусків. Давайте огляди, чого нам чекати вже у 2023! 

Apple — підготовка до презентації вересня

Треба дочекатись вересневої презентації! Але про що ми можемо говорити вже сьогодні? 

Ми очікуємо, що нові iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max будуть у центрі уваги заходу, за якими підуть iPhone 15 і 15 Plus, але, ймовірно, з’являться й інші нові продукти, включаючи Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra. Ми також можемо побачити новий iPad mini і давно відомі AirPods Lite. До того ми можемо побачити, як нові навушники Apple Earpods із USB-C замінять версії Lightning.

На заході iPhone Apple також, ймовірно, оголосить дату випуску нових операційних систем iOS 17 і watchOS 10, швидше за все, за кілька днів після заходу. Плюс буде відома дата завантаження для iPadOS 17, яка зазвичай випускається одночасно з iOS, але іноді iPadOS запускається трохи згодом. Apple також, ймовірно, повідомить, коли будуть доступні такі оновлення програмного забезпечення tvOS та HomePod.

iPhone 15, Plus, Pro і Max (або, можливо, Ultra)

Схоже, цього року ми отримаємо чотири нових iPhone, аналогічну до лінійки 2022 року, зі стандартним iPhone 15 і більшою моделлю Plus, а також більш просунутим iPhone 15 Pro і більшою моделлю Max. Ходять чутки, що Max може стати Ultra. Чутки припускають, що моделі Pro, як завжди, отримують більшість нових функцій, хоча може бути так, що модель розміру Max отримує нові функції, яких не вистачає Pro.

  1. iPhone 15: той же 6,1-дюймовий дисплей, але з Dynamic Island, процесор A16, той же 6 ГБ ОЗУ, але може використовуватися ОЗУ LPDDR5, чіп U2, USB-C замість Lightning, перемикач відключення звуку, який стане твердотільною кнопкою, новий зелений, жовтий, та рожеве оздоблення.
  2. iPhone 15 Plus: той же 6,7-дюймовий дисплей, але з Dynamic Island, процесор A16, той же 6 ГБ ОЗУ, але може використовуватися ОЗУ LPDDR5, чіп U2, USB-C замість Lightning, перемикач відключення звуку, який стане твердотільною кнопкою, новий зелений, жовтий, та рожеве оздоблення.
  3. iPhone 15 Pro: той же 6,1-дюймовий дисплей з ProMotion і Dynamic Island, більш тонкі рамки та закруглені кути, процесор A17, 8 ГБ ОЗУ, чіп U2, USB-C замість Lightning, перемикач відключення звуку, що став твердотільною кнопкою, нова темно-червоне оздоблення.
  4. iPhone 15 Pro Max (або Ultra): той же 6,7-дюймовий дисплей з ProMotion та Dynamic Island, більш тонкі рамки та закруглені кути, процесор A17, 8 ГБ ОЗУ, чіп U2, USB-C замість Lightning, кнопка відключення звуку стала твердотільною кнопкою, нова темно-червона обробка, перископічний об’єктив з 6-кратним оптичним зумом, підтримка запису відео 8K.

Apple iPad Pro змінює дисплей

Дисплеї Apple iPad Pro виглядають чудово. На відміну від інших планшетів цієї лінійки, поточні моделі Pro мають міні-світлодіодне підсвічування за РК-екраном. Але наполегливі чутки про те, що OLED можна використовувати на iPad Pro, прийняли інший оборот, і він може з’явитися вже наступної весни.

Згідно з корейським вебсайтом The Elec, Apple сповнена рішучості випустити iPad Pro з OLED-екраном навесні 2024 року, навіть якщо це означає, що в результаті буде відкладено інший проєкт — ноутбук Mac, який використовує ту саму технологію екрана.

Тим не менш, iPad Pro, як правило, випускаються з періодичністю 18 місяців, і оскільки останнє оновлення було в жовтні 2022 року, весна 2024 року ідеально підходить. Також були повідомлення про щось не дуже приємне: про значне підвищення цін через нову технологію.

В цілому, однак, OLED як технологія відображення буде довгоочікуваним оновленням. Не в останню чергу тому, що якщо припустити, що він з’явиться на iPad Pro обох розмірів, він подолає поточну невідповідність, коли тільки 12,9-дюймовий iPad Pro має підсвічування miniLED.

Нові AirPods 2023

В даний час існує три типи AirPods: стандартні AirPods, AirPods Pro та AirPods Max. Хоча Apple не оновлює кожну категорію AirPod на щорічній основі, вона зазвичай щороку представляє новий набір AirPods. Поглянувши на те, коли кожну модель востаннє оновили, ми можемо отримати деякі підказки щодо того, коли можуть з’явитися нові.

  • Вересень 2017 року: випуск AirPods 1-го покоління.
  • Березень 2019: запуск AirPods 2-го покоління
  • Жовтень 2019: випуск AirPods Pro 1-го покоління.
  • Грудень 2020: запуск AirPods Max 1-го покоління.
  • Жовтень 2021 року: запуск AirPods 3-го покоління.
  • Вересень 2022 р.: випуск AirPods Pro 2-го покоління.

На підставі сказаного вище логічно було б зробити висновок, що AirPods Max йдуть наступними в списку.

Раніше в січні 2023 року аналітик Джефф Пу також згадав про плани Apple представити AirPods Lite, дешевшу версію стандартних AirPods. Він чекає на ціну в 99 доларів. Він додав, що Apple не планує оновлювати жодного з поточних AirPods, тому AirPods Lite може стати способом стимулювати інтерес до існуючої лінійки.

Однак ці нові навушники можуть не з’явитися у 2023 році. Куо припустив, що нам, можливо, доведеться почекати до 2024 для цієї нової категорії AirPods. У січні 2023 року Мінґ-Чі Куо написав у Твіттері серію коментарів та прогнозів, пов’язаних із бізнесом Apple AirPods, включаючи посилання на бюджетний набір AirPods. Однак він припустив, що вони можуть не поставлятися до другого кварталу 2024 року або навіть 2025 року.

USB-C

Також, ймовірно, отримає оновлення порту блискавки на чохлі для зарядки AirPods. Оскільки Apple збирається впровадити USB-C замість Lightning у всіх категоріях своїх продуктів, через рішення в Європейському союзі Apple має відмовитися від Lightning, і очікується, що iPhone 2023 матиме порти USB-C замість Lightning. наприклад. Схоже, AirPods дотримуються цієї тенденції.

Samsung презентувала Flip 5 та Fold 5 

Samsung представила свої нові складні смартфони Flip 5 та Fold 5 зі стартовою ціною від $999 та $1799 відповідно. Крім того, як повідомляє The Verge, компанія показала смарт-годинник Galaxy Watch 6 і Watch 6 Clasic і несподівано одразу три версії нових планшетів — Tab S9, Tab S9+ та Tab S9 Ultra.

Galaxy Flip 5

Samsung нарешті представила Galaxy Flip 5 і в ньому внесені досить значні зміни. Перше, що ви помітите в новому пристрої, це його більший 3,4-дюймовий дисплей, який тягнеться від петлі пристрою до подвійних камер. Як і на Moto Razr Plus, екран на кришці Flip 5 може запускати повноцінні Android програми.

На відміну від попереднього покоління, Galaxy Flip 5 також повністю складається та поставляється з оновленим чіпсетом Snapdragon 8 Gen 2. Внутрішній екран залишився незмінним і має 6,7-дюймову панель OLED. Навіть із великим екраном кришки пристрій залишиться за тією ж ціною, що й Flip 4: $999.

Galaxy Fold 5

Поряд з Flip 5 Samsung також продемонструвала новий Galaxy Fold 5. Хоча цей пристрій не має стільки серйозних змін, як Flip 5, Samsung все ж таки внесла деякі вдосконалення. Подібно до Flip 5, Fold 5 також оснащений чіпом Snapdragon 8 Gen 2 і оновленим шарніром.

Крім того, він набагато тонший за свого попередника, і має товщину 13,4 мм (проти 14,2 мм у Fold 4), коли він закритий. Серед інших значущих оновлень – підвищення яскравості 7,6-дюймового внутрішнього екрану, який тепер складає 1750 ніт. Ціна пристрою складає $1799.

Galaxy Watch 6 та Watch 6 Classic

Samsung офіційно відродила фізичний поворотний механізм у своїх Galaxy Watch 6 Classic. Оновлений годинник поставляється в тих же розмірах 43 мм і 47 мм, що й останнє покоління (Watch 4 Classic), а також корпус із нержавіючої сталі.

Крім Watch 6 Classic, Samsung продемонструвала стандартний Galaxy Watch 6, який компанія пропонує в розмірах 40 мм і 44 мм з алюмінієвим корпусом. Обидва годинники оснащені дисплеями із сапфіровим склом та трохи більшими дисплеями. Вони також будуть поставлятися з новітньою версією Wear OS 4 і One UI 5. Watch 6 Classic коштує $399,99, тоді як звичайні Watch 6 коштують $299,99.

Google Pixel Watch 2: довгоочікувана новинка

Такі конкуренти, як Apple і Samsung, щорічно випускають оновлення для Apple Watch і Galaxy Watch разом із флагманськими смартфонами, і схоже, що Google йде тим же шляхом. Якщо Google піде цим шляхом, то ми повинні очікувати запуску Google Pixel Watch 2 разом з Google Pixel 8 і Pixel 8 Pro в кінці цього року.

Зокрема, Google схоже випустить свої телефони Pixel наступного покоління в жовтні. Так що якщо все піде добре, ми, ймовірно, побачимо запуск Pixel Watch 2 у жовтні 2023 року.

Google Pixel Watch випущені з унікальною естетикою, сучасною та мінімалістичною. Маючи це на увазі, ми повинні очікувати, що Google Pixel Watch 2 матиме такий самий дизайн, з куполоподібним дисплеєм, цифровою головкою, що обертається, і ненав’язливими ремінцевими механізмами. Однак, якщо Google може щось покращити в дизайні, це має розпочатися з більш тонких рамок на круглому дисплеї.

Оскільки оригінальні Google Pixel Watch мали інтеграцію з Fitbit, це має продовжитися і в Google Pixel Watch 2. Завдяки набору інструментів Fitbit та супутньому додатку Pixel Watch 2 повинні мати можливість відстежувати основні дані, такі як кроки, поверхи, відстань, хвилини активної зони, калорії . , частота серцевих скорочень та багато іншого. А оскільки це Fitbit, є також докладне відстеження сну і навіть більше функцій, якщо ви користувач Fitbit Premium.

Що стосується датчиків Pixel Watch 2, то, швидше за все, вони збережуть традиційний GPS, акселерометр, висотомір, компас, гіроскоп, оптичний датчик серцевого ритму, Fitbit ECG і датчик SpO2. Хоча перші години Pixel Watch мали датчик SpO2, він не був доступний із самого початку; сподіваюся, з Pixel Watch 2 все буде інакше.

Ну що ж, наразі це всі новини липня. Звичайно, в компаніях постійно тривають розробки над новими та сучасними продуктами, але поки нам відомо саме про ці! Готові придбати щось для себе?

Теги:


1 августа 2023