Перший у світі бездротовий телевізор, складний телефон-гібрид та футуристичні автівки — які інновації представлено на CES-23

У січні відбулась перша у цьому році масштабна виставка електроніки CES-23, також відома як Consumer Electronic Show. На ній представлено масу нових гаджетів — від чудових телевізорів до програвачів, та від футуристичних автомобілів до розумних побутових приладів.

Що було найяскравішим та чого очікувати вже у цьому році? Поїхали оглядати! 

Монітор Samsung Viewfinity S9

Samsung Viewfinity S9 — це новий монітор, розроблений для того, щоб конкурувати з Apple Studio Display. 27-дюймовий монітор 5K з антивідблисковим дисплеєм, вбудованою вебкамерою 4K і широким набором портів (включаючи HDMI, Thunderbolt 4, USB-C та DisplayPort). 

Він також поставляється з інтелектуальною операційною системою Samsung Tizen, яка дозволяє йому працювати ефективно як смарттелевізор, де ви можете транслювати свої улюблені програми, такі як Netflix або Disney +, коли ваш ноутбук не підключений. 

Ціни не оголошені, але цілком імовірно, що Samsung позиціюватиме його як дешевшу альтернативу Apple Studio Display за 1599 доларів.

Монітор Dell UltraSharp 32 6K

Цей монітор Dell UltraSharp розроблено з урахуванням потреб фахівців. 

U3224KB — це 32-дюймовий універсальний монітор 6K із вбудованим мікрофоном та динаміками. За словами компанії, це перший монітор 6K з панеллю IPS Black. Він може похвалитися можливістю підключення як DisplayPort 2.1, так і Thunderbolt 4, і ви можете підключити два ноутбуки (або інше джерело) та використовувати їх одночасно в режимі «картинка за картинкою» через PBP (розділений екран) або PIP (менше зображення всередині більшого). 

І хоча ціна ще не оголошена, очікується, що він буде дешевшим, ніж його конкурент Apple Studio Display.

Бар JBL 1300X

Лінійка саундбарів JBL «Bar» вперше дебютувала у 2020 році, і вони унікальні тим, що мають знімні тилові сателітні динаміки, що дозволяють перетворити фронтальну звукову панель на дійсно захоплюючу систему об’ємного звучання. 

Компанія анонсувала кілька оновлених та нових версій цих звукових панелей на 2023 рік, але JBL Bar 1300X, безумовно, вирізняється. Це 11.1.4-канальна система з 21 драйвером (у тому числі шість спрямованих вгору) та підтримкою Dolby Atmos та DTS:X. Так, це звір.

Придбати можна буду вже у лютому за ціною від $1700. 

Повністю бездротовий телевізор LG OLED M3

LG Signature OLED M3 — це телевізор найвищого класу, анонсований компанією на виставці CES цього року. Він унікальний тим, що це перший OLED-телевізор LG, який підтримує бездротовий зв’язок Zero Connect. Він працює із зовнішньою коробкою, в якій розміщені всі його з’єднання, такі як ігрові приставки або медіаплеєри, а потім бездротова передача їх на телевізор з відстані до 10 метрів. Ідея полягає в тому, що 97-дюймовий телевізор виглядає повністю бездротовим. 

Зараз немає інформації про ціни або доступність.

Гарнітура HTC Vive XR Elite

Гарнітура HTC Vive XR Elite легка та зручна для носіння, забезпечує високоякісне зображення та пропонується за відносно скромною ціною в $1099 за гарнітуру преміумкласу. 

Гарнітура може доставляти контент із телефонів, ПК та онлайн-платформ віртуальної реальності. Крім того, HTC заявляє, що співпрацює з усіма гравцями індустрії віртуальної реальності, які хочуть створити відкритий кросплатформовий метавсесвіт, подібний до відкритого інтернету.

Бездротова док-станція Lenovo ThinkBook

Серед безлічі оголошень Lenovo про нові ноутбуки, ПК і навіть смартфони була представлена бездротова док-станція Lenovo ThinkBook Wireless Dock. Це дозволяє вашому ноутбуку без дротів підключатися до пари 4K моніторів з частотою 60 Гц. Аксесуар також поставляється з бездротовою зарядною панеллю, яка зараз працює з однією моделлю ноутбука Lenovo, але, очевидно, може бути інтегрована в майбутні моделі.

Бездротова док-станція оснащена технологією Synaptics, а також інтегрується в бездротову док-станцію Targus, яка працюватиме з ноутбуками інших марок. Головний висновок тут полягає в тому, що ця технологія була б приголомшливою для сьогоднішніх працівників, які використовують робоче місце в офісі, переміщуються між конференц-залами та перемикаються між док-станцією за своїм столом з великим монітором та роботою з дивана чи кухні. Це набагато кращий і більш гнучкий варіант, ніж навіть сьогоднішні рішення для USB-C док-станції. 

Flex Hybrid від Samsung Display

Після піку інтересу до складних телефонів у 2019 році більшість виробників телефонів відмовилися від своїх складних телефонів за останні кілька років. Проте, Samsung продовжує випускати нові складні моделі щороку, а підрозділ з виробництва компонентів Samsung Display пішов ва-банк, продемонструвавши на виставці CES 2023 останні концепції телефонів майбутнього.

З цих прототипів найбільш амбітним є Flex Hybrid, який відкривається як книга, подібно до сьогоднішнього Galaxy Fold 4, але потім його може розгорнути ще, щоб додати більше екранного простору. Це дійсно перетворює його зі складного телефону на планшет. Незрозуміло, наскільки корисною буде ця концепція, але вражає те, що вона одночасно складається та розширюється. Це дає нам відчутне бачення майбутнього, в якому наші телефони будуть поміщатися в наші кишені та сумки, як сьогодні, але також будуть виходити за рамки сьогоднішніх складних пристроїв, щоб дати нам більший та повний досвід, коли нам це потрібно.

Концепції на майбутні роки 

Ram 1500 Revolution BEV — новий погляд на пікап

Концепція Ram 1500 Revolution BEV — це те, що бренд описує як «далекоглядну дорожню карту» для нової вантажівки, яка «змінить уявлення про сегмент пікапів». У нього два електродвигуни спереду і ззаду, що забезпечують повний привід, пневматична підвіска, що регулюється, з режимами Ingress/Egress, Aero та Off-Road, та рульове керування чотирма колесами для додаткової маневровості з кутом артикуляції до 15 градусів. В авто нього є відкидні сидіння третього ряду в ліжко, а середні двері між кабіною та ліжком складаються.

BMW i Vision Dee — з дисплеєм на лобовому склі та можливості змінювати колір

BMW i Vision Dee являє собою наступне покоління електромобілів BMW. “Dee” означає “цифровий емоційний досвід” і відноситься до того, як автомобіль взаємодіє з водієм — більш природно та емоційно. Головним серед них є проєкційний дисплей на всю ширину лобового скла, який буде доступний з 2025 року. Він оснащений тим, що розробники назвали «повзунком змішаної реальності», елементом управління, який дозволяє вам збільшувати або зменшувати кількість доповненої реальності, яку ви хочете. BMW також продемонструвала версію автомобіля, здатну змінювати колір, як хамелеон.

Тепловий ремінь безпеки ZF — заощаджує енергію обігріву салону 

Німецький постачальник автомобілів ZF використовував CES, щоб представити ремінь безпеки з підігрівом або, як його ефективно називає ZF, «пояс з підігрівом». Ремені безпеки включають нагрівальні елементи в лямки ременів, не впливаючи на їх зручність та безпеку. 

Ремінь миттєво нагрівається до температури від 96ºF до 104ºF і працює разом із підігрівом сидінь, зігріваючи пасажирів. ZF вважає, що нагрівальні ремені значно зменшать енергію, необхідну для обігріву салону, а використання теплових ременів із підігрівом сидінь може призвести до збільшення запасу ходу електромобілів на 15%.

Загальний курс техноінновацій зрозумілий. Частину анонсованих новинок можна легко придбати вже починаючи з лютого  2023 року. А ось реалізації концептів доведеться почекати, хоча воно того варте. Усі предмети електроніки дарують новий досвід користувачам та все більше затягують нас у метавсесвіт. Залишилось дочекатися! Пишіть у коментарях, що пригледіли собі? 

Теги:


1 февраля 2023